Pravila privatnosti

Politika privatnosti

Poduzeća Fortuna Komers d.o.o., Fortuna Digital d.o.o. (sa sjedištem u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Mađarskoj i Češkoj (u nastavku samo Fortuna Digital) se obvezuju zaštititi osobne podatke korisnika svojih usluga na način da prikupljaju samo nužne, osnovne podatke o korisnicima, neophodne za aktivnosti koje Fortuna Digital obavlja putem web stranice kao što je prijava kvara za servis, te za slanje periodičnih newslettera putem elektroničke pošte.
Korisnicima ostavljamo mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovi podaci uklone s liste koja se koristi za primanje elektroničke pošte.
Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici poduzeća Fortuna Digital i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prikupljanje i korištenje informacija

Fortuna Digital cijeni i štiti Vašu privatnost. Podatke dobivene od korisnika, Fortuna Digital neće davati na uvid trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obveza regulirana zakonom. Obvezujemo se da nećemo prodati ili dati dobivene podatke trećoj stranci na način koji nije naveden u ovoj izjavi.
Fortuna Digital može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom njihova korištenja web stranice www.fortuna-digital.com. Ove podatke Fortuna Digital koristi kako bi sakupila informacije potrebne za poboljšanje i prilagodbu web stranice svojim korisnicima. Fortuna Digital se obvezuje da će čuvati privatnost korisnika web stranice, osim u slučaju teškog kršenja pravila Fortuna Digital web stranice ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Linkovi

Ove internetske stranice mogu sadržavati linkove na druge stranice. Molimo vas da uzmete u obzir kako Fortuna Digital ne može biti odgovorna za poštivanje privatnosti na spomenutim drugim internetskim stranicama. Naše korisnike potičemo da pročitaju izjave o privatnosti svake internetske stranice koja prikuplja osobne podatke. Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se isključivo vezano uz informacije prikupljene na ovim internetskim stranicama.

Upitnici

Naše internetske stranice povremeno zahtijevaju podatke od korisnika putem upitnika. Sudjelovanje u ovim upitnicima u potpunosti je dobrovoljno i korisniku je ostavljen izbor da pruži ili odbije pružiti tražene podatke. Traženi podaci mogu uključivati kontakt informacije (poput imena, kućne adrese, broja telefona ili email adrese) i demografske podatke (poput poštanskog broja ili starosne dobi) te informacije vezane uz poslovanje.
Ove informacije bit će korištene za analizu trendova unutar grupe koja se analizira.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Voditelj obrade podataka Fortuna Komers d.o.o. s registriranim sjedištem na adresi Stinice 12, 21000 Split, Hrvatska, voditelj je obrade vaših osobnih podataka vezanih uz potrebe slanja newslettera, upitnika vezanih uz analize trendova.

Fortuna Digital d.o.o. s registriranim sjedištem na adresi Stinice 12, 21000 Split, Hrvatska, voditelj je obrade vaših osobnih podataka vezanih uz prijavu kvara stroja i ostalih aktivnosti vezanih uz što kvalitetnije obavljanje aktivnosti serivsa.
Politika privatnosti se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera.
Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno.
Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.
Ova Politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

Koje podatke prikupljamo

Osobni podaci: ime, prezime, naziv poduzeća, djelatnost, adresa, kontakt broj telefona, e-mail adresa.
Fotografije i video snimke: prilikom organizacije događanja (sajmovi, konferencije…)
Informacije o marki i modelu printera, serijskom broju printera, status mašine i opisu kvara.

Svrha prikupljanja podataka

Fortuna Digital će prikupiti osobne podatke, informacije o djelatnosti i poslovanju korisnika te interesne teme korisnika kako bi mogao ekonomično dostavljati informacije prema potrebama korisnika.

Svrha u koju se podaci prikupljaju jest:

 • što učinkovitije odgovaranje na Vaš upit
 • osiguranje pružanja tražene usluge
 • ulazak u naš sustav nagradnih igara
 • promociju naših proizvoda i usluga (newsletter)
 • naše interne statističke obrade podataka
 • mogućnosti slanja publikacija, brošura i drugih promidžbenih materijala.
 • fotografije s događanja – medijske komunikacije s korisnicima
 • unos podataka u poslovnu bazu


Prijenos trećim stranama
Osobni podaci mogu se prenositi trećim stranama pod uvjetom da postoji pravna osnova za prijenos.

Vaši osobni podaci mogu se prenositi sljedećim subjektima:

 1. Državnim institucijama koje zatraže podatke na uvid zbog neke treće obrade istih ili potrebe za ostvarivanje prava zbog nepoštivanja ugovora o pružanju usluga.
 2. Tvrtka MailChimp ili druga s kojom će Fortuna Digital imati pretplatu, a koja se bavi automatiziranim slanjem elektroničkih informacija.
 3. Podatke na uvid ima programerska tvrtka koja održava i unosi izmjene na web stranicu Fortuna Digital.
 4. Podatke na uvid ima programerska tvrtka koja održava računalni sustav Fortuna Digital.

 

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja.
U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. U slučaju odbijenih ponuda, gdje nije dana privola za marketing, a u slučaju da nas zatražite brisanje, isti će odmah biti obrisani.
Osobni podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način.

Gdje se pohranjuju osobni podaci

Svi podaci pohranjuju se na nekoliko medija:
Podaci za slanje elektroničkih newslettera: na serveru Mailchimpa i lokalnom serveru.
Podaci o korisniku koji prijavljuje kvar servisu – na lokalnom serveru Fortuna Digital kojem imaju pristup samo određeni djelatnici i serviseri Fortuna Digital.
Fotografije s događanja – na lokalnom serveru Fortuna Digital kojem imaju pristup samo određeni djelatnici tvrtke te ovlaštena tvrtka za održavanje servera; na Google fotografijama.

Pristup i izmjena podataka

Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim podacima pohranjenim na internetskim stranicama gdje ih može revidirati, mijenjati i brisati. Kupac tj. korisnik može u svakom trenutku dobiti informaciju o tome koje podatke Fortuna Digital ima pohranjene slanjem upita na email adresu:
marketing@fortuna-digital.com

Povratnu Informaciju na vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati samo ukoliko je upit poslan s aktivnog e-maila koji je zabilježen u našem poslovnom softveru s točnim podacima unutar e-maila (ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

Pravo na zaborav osobnih podataka korisnika

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka. To može učiniti slanjem zahtjeva na e-mail adresu: marketing@fortuna-digital.com i podaci će biti brisani bez odgađanja osim u slučaju da postoji zakonska obveza čuvanja navedenih podataka, legitimni interes te osnova za ostvarenje vaših zakonskih prava.

Pravo na prigovor

Ukoliko unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor obratite se na e-mail adresu:
marketing@fortuna-digital.com . Uz prijavu nama, možete prijavu podnijeti i Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

 

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Izjavu o privatnosti Fortuna Digital može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta o privatnosti na svojoj internetskoj stranici. Ovim putem pozivamo korisnike da povremeno pregledaju ovu izjavu na kojoj će biti naznačene nove izmjene ukoliko ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se korisnik ne slaže s ovom izjavom o privatnosti upućujemo korisnika da napusti, ne pristupa i ne koristi stranicu www.fortuna-digital.com. Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na internetskoj stranici www.fortuna-digital.com. Nastavak uporabe stranice od strane korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu izjavu o privatnosti.

Pravila o postupanju s kolačićima

Kolačić (cookie) je podatak koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja.
Kolačić dozvoljava web stranici da pamti akcije posjetitelja iz njegovih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik u svakom trenutku može kolačiće obrisati ili postaviti u pregledniku zabranu upotrebe kolačića. Najčešće razlozi upotrebe kolačića su pamćenje preferencija korisnika, pomoć pri unosu ili pregledu sadržaja koji je već unašan u prijašnjim posjetima, skupljanje podataka za analize i promotivne kampanje.
Prilikom uporabe kolačića određeni podaci se automatski prikupljaju s vašeg računala pri dolasku na naše stranice. Ti podaci mogu uključivati i IP adresu, datum i vrijeme pristupa, podatke o vrsti računala, operativnog sustava, pretraživaču koji koristite, verzijama programa kao i jezičnim postavkama vašeg računala. Pristupom na samu stranicu vidjet ćete obavijest o korištenju kolačića koji prikupljaju ove podatke te pritiskom na polje „slažem se“ dajete nam privolu za prikupljanje tih podataka. Ukoliko na stranicama ne date privolu, ti podaci neće biti prikupljani, pohranjeni i obrađivani.
Kolačići od prve strane koji dolaze sa web stranice koju ste posjetili mogu biti privremeni i stalni.
Takvi kolačići omogućuju web stranici da sprema podatke koji se koriste kada korisnik ponovo posjeti web stranicu. Kolačići s treće strane su kolačići koji dolaze s vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće ( ti servisi su Facebook, Instagram, Google Analytics, AdWords… )
Ti kolačići postavljeni su od strane Fortuna Digital i služe kao pomoć pri tumačenju ponašanja korisnika i marketing svrhe.

Vama dostupne opcije

U postavkama pretraživača možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti, a koje odbiti. Mjesto uređivanja postavki ovise o vrsti pretraživača, a može se naći prilikom pretraživanja help ili pomoć datoteke. Ukoliko odlučite da ne želite prihvaćati kolačiće s web stranica www.fortuna-digital.com postoji mogućnost da nećete moći koristiti određene funkcije na web stranici.

Kontakt

Ako želite iskoristiti svoja prava ili imate bilo kakvih pitanja u vezi zaštite podataka u poduzeću Fortuna Digital, pošaljite nam poruku e-pošte na adresu marketing@fortuna-digital.com